Kievgarden CopyR Logo Елена Цой KievGarden forever!

Киевский Сад - форум хорошего настроения

Клуб любителей садоводства и цветоводства
Наши любимые картинки и фотки
Текущее время: 26 сен 2018, 00:06

Часовой пояс: UTC + 2 часа [ Летнее время ]






Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 18 ]  На страницу Пред.  1, 2
Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Re: Борщ
СообщениеДобавлено: 01 июл 2015, 14:05 
Не в сети
Аватара пользователя

Зарегистрирован: 20 май 2015, 22:00
Сообщения: 5927
Благодарил (а): 205 раз.
Поблагодарили: 510 раз.
Мой сад в: Киев
По нормальному: вари без кваса, а то можно получить "фубля" :mo:

_________________
;) Евгения
– Знаешь ли ты, что внутри каждого из нас идет борьба двух «волков»? Один из них - это зло, второй - добро. Один волк со временем побеждает.
— Который из двух?
— Тот, которого ты больше кормишь..


Вернуться к началу
 Профиль  
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: Борщ
СообщениеДобавлено: 01 июл 2015, 17:43 
Не в сети
Аватара пользователя

Зарегистрирован: 02 дек 2011, 21:38
Сообщения: 474
Благодарил (а): 0 раз.
Поблагодарили: 23 раз.
Мой сад в: Харьков
В нашей семье буряковый квас и квашеные буряки используются только для зеленого борща.А обычный борщ без заморочек.

_________________
Я Зоя. Изображение


Вернуться к началу
 Профиль  
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: Борщ
СообщениеДобавлено: 20 июн 2016, 22:18 
Не в сети

Зарегистрирован: 10 июн 2016, 16:27
Сообщения: 4
Благодарил (а): 0 раз.
Поблагодарили: 0 раз.
Мой сад в: Киев
Наташа писал(а):
Татуся Бо

Борщ для начінающих і понімающих
Наших жінок ніхто не вчить варити борщ. От вони якось народжуються і як тіки ото торкнулися пальчиками до цієї землі, мгновенно всотують всі сакральні рецепти, тонкощі і варіації борщу.
Свій перший борщ я зварила в 11 років. Ну отак все і було. Сусідка розказала, що за чим і як кидать і получився борщ. Варила я його стоячи на стільці, бо росту малого і не доставала тоді заглянути в каструлю.
Борщ іще шалено любив мій тато. І якщо в хаті не було борщу то був скандал, він тоді бурчав на маму і требував провірять мій щоденник. А якось прийшов додому і до мами «Шо їсти?». А мама йому – «Вареники», а він як псіхоне – «Та шо мені з тих вареників?! Тричі постять сходить!». Колись він їздив в Москву на свайбу, де лежали балики, ікра разноцвєтна, всьо такоє. Приїхав злий, каже «та таке, пішов із свайби голодний. Борщу не було»
Де б ви в нашій Україні не були б. Ніде… Чуєте? Ніде і ні за що не кажіть про істинність і справжність вашого борщу, бо кожна господиня незалежно від того з Полтавщини вона чи з Полісся має свої борщові секрети і якщо їй сказати про істинний борщ, то вона вас вербально і невербально опозорить на всю вашу жизнь.
Я якось і не думала, що в нас іще є жінки, які не пізнали борщ як суть цієї жизні. А воно он шо… єсть. Але то не страшно. Бо не буває поганого борщу. Може бути поганий настрій, або хренова компанія. Або ви просто не підібрали ще свою тональність, свій смак, свій настрій.
Так от… Якщо ви ніколи не варили борщ, або варили його, а потім висипали в унітаз, то почати краще з простого і смачного, а все остальне прийде з досвідом, головне не боятися.
Що треба:
- М'ясо. Беріть м'ясо на власний смак, найсмачніший борщ зі свинячих ребер чи грудинки. Але то суто на смак моєї родини. А так погодиться і яловичина і курка.
- Буряк червоний.
- Картопля.
- Капуста.
- Цибуля.
- Морква.
- Часник.
- Солодкий перець і помідори (по сезону)
- Олія, сало, свинячий жир (шо ви любите і поважаєте)
- Приправи – зелень всяка яку любите- годиться кріп, петрушка, зелений часник (перо), кілька листочків базиліку, трішечки зелені селери. Головне з ним не перестаратися.
Я починаю варити борщ із того що готую бульйон.
І отут пару секретів. Готуйте бульйон такий, щоб він сам по собі був смачним і насиченим. Додайте в нього пару зубочків часнику, цибулину, якщо готуєте зі свинини можете не повністю очищувати цибулину, головне гарно її вимити, шамушки на цибулі додадуть бульйону гарного забарвлення і неймовірного смаку. Солите і перчите лише за смаком. Якщо ви вегетаріанець або ваш дражайший кум вегетаріанець – не відмовляйтесь від борщу. Просто замість мясного бульйону зготуйте овочевий бульйон, смачний і наваристий. Або замініть м'ясо квасолею, з нею головне пам’ятати, що якщо під час варіння тричі змінити воду, то потім не будете дуже газірувать. Або візьміть консервовану в томаті квасолю і варіть борщ на овочевому бульйоні а квасолю додайте вже перед тим як вкинете заправку.
Тоість з бульйоном понятно. Якщо ви його пробуєте і він вам смачний то потім далі вже важко буде спаскудить борщ.
Буряк.
З буряком теж не все однозначно. Одні хазяйки гемороять собі житуху і бадяжать буряковий квас. В умовах города то діло усложньонне, бо де ви знайдете білого або смугастого і жовтого буряка? Га? А без нього якщо на самому червоному буряку робити квас, то він тягнутиметься шо ваш октябрський рініт. Фубля кароче. Тому я квас беру або у свекрухи разом з буряками, або не парюсь і роблю борщ із сирим буряком. Далі історія ще така, шо одні хазяйки кладуть буряк соломкою порізаний в бульйон, а інші в заправку його труть, тушать і те де. Я готую і так і так. Але любимо ми щоб бурячок був соломкою і не зовсім розварений. Але якщо вже вам так хочеться борщу а час іде і буряка немає готуйте без, тіки нікому про то не кажіть, борщ все одно буде смачний.
Так от якщо кидаєте буряк зразу, то гарно його помийте, почистіть, поріжте соломкою і вкиньте. Він гарно прокипить іще з м’ясом хвилин 20 і дасть красиве забарвлення. Коли буряк уже такий не сирий але і не геть мякий – час кидати картоплю.
З картоплею тут все понятно. Ріжете як ви любите. Вкидаєте і варите. Поки вариться картопля шаткуєте капусту. Отут вніманіє – не січіть капусту дуже тонко вона швидко розвариться дасть таку гидезну текстуру, шо на смак ніби і смачне, але їсти стрьомно. В капусту я ріжу іще соломкою солодкий перець. Вони приблизно однаковий час варяться. І перчик гарно перекриває запах вареної капусти, який багатьох раздражає.
Капусту вкидайте тоді коли картопля майже готова. І от як вкинули то швиденько дістаєм завчасно приготовану заправку і як тільки капуста прокипить хвилин 5 то пробуєм її на смак, пробуєм всі овочі на готовність і смак і якщо вас все влаштовує, то вкидаємо заправку і зелень, даємо ще кілька хвилин прокипіти, а потім вимикаєте і накриваєте щільно кришкою – хай постоїть, хай відпочине.

Спасибо огромное за рецепт!
Прочитала Ваш, подкорректировала свой)))


Вернуться к началу
 Профиль  
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: Борщ
СообщениеДобавлено: 21 авг 2017, 22:11 
Вот еще рецепт борщевой заправки.


Вернуться к началу
  
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: Борщ
СообщениеДобавлено: 04 окт 2017, 22:30 
Я вообще борщ, как таковой не воспринимаю за нормальное блюдо, потому что это по сути просто вода, капуста, картофель, свекла, чтобы можно было набить желудок, не более.


Вернуться к началу
  
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: Борщ
СообщениеДобавлено: 04 окт 2017, 22:37 
Не в сети
Аватара пользователя

Зарегистрирован: 20 май 2015, 22:00
Сообщения: 5927
Благодарил (а): 205 раз.
Поблагодарили: 510 раз.
Мой сад в: Киев
А что для вас еда?
Макароны по флотски или пельмени может ? :mo:

_________________
;) Евгения
– Знаешь ли ты, что внутри каждого из нас идет борьба двух «волков»? Один из них - это зло, второй - добро. Один волк со временем побеждает.
— Который из двух?
— Тот, которого ты больше кормишь..


Вернуться к началу
 Профиль  
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: Борщ
СообщениеДобавлено: 05 окт 2017, 09:12 
Нет, я привык есть пищу, которая богатая на клетчатку. В основном в моём рационе преобладают крупы такие как гречка, овсянка, макароны из твёрдых сортов пшеницы, картофель, кабачки.


Вернуться к началу
  
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: Борщ
СообщениеДобавлено: 05 окт 2017, 09:24 
Не в сети
Аватара пользователя

Зарегистрирован: 20 май 2015, 22:00
Сообщения: 5927
Благодарил (а): 205 раз.
Поблагодарили: 510 раз.
Мой сад в: Киев
А я люблю мясо и овощи :D так что борщик это самое оно.
Особенно летний

_________________
;) Евгения
– Знаешь ли ты, что внутри каждого из нас идет борьба двух «волков»? Один из них - это зло, второй - добро. Один волк со временем побеждает.
— Который из двух?
— Тот, которого ты больше кормишь..


Вернуться к началу
 Профиль  
Ответить с цитатой  
Показать сообщения за:  Поле сортировки  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 18 ]  На страницу Пред.  1, 2

Часовой пояс: UTC + 2 часа [ Летнее время ]


Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 1


Вы не можете начинать темы
Вы не можете отвечать на сообщения
Вы не можете редактировать свои сообщения
Вы не можете удалять свои сообщения
Вы не можете добавлять вложения

Найти:
Перейти:  
POWERED_BY
Русская поддержка phpBB